Bugün ne pişirsem' diyenlere günün ramazan menüsü l 19.04.2022

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
  • KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ​

Kremalı mantar çorbası malzemeler
  • 250 gram mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
KREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞI
  • Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin.
  • Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın.
  • Doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Mantarları katıp hafif bir renk alıp suyunu çekene kadar kuru soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün.
  • Kavrulan mantar ve kuru soğanlara sıcak su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırıp azar azar un ekleyin.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırıp kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kaynamakta olan çorba suyundan kavrulmuş una ilave edip bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırarak kıvamını açın.
  • Hazırladığınız unlu terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın.
  • Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın.
  • Aralarda karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Son olarak kremayı ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • İnce ince doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde sıcağı sıcağına servis yapın.
  • ETLİ KABAK DOLMASI TARİFİ

    ETLİ KABAK DOLMASI TARİFİ​

    Etli kabak dolması malzemeler
    • 2 kilogram orta boy kabak
    • 1 büyük domates
    Etli kabak dolması iç harcı için;
    • 300 gram kıyma
    • 1 orta boy soğan
    • 1 su bardağı pirinç
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Tuz
    • Karabiber
    • Nane
    • Etli kabak dolması sosu için;
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Su
    ETLİ KABAK DOLMASI YAPILIŞI
    • Öncelikle geniş bir kapta iç harç için gerekli tüm malzemeleri iyice yoğurun.
    • Kabakları temizleyin ve ortadan kesin.
    • Kaşık yardımıyla içlerini oyun.
    • Çıkan içleri iç harcına ilave edin. Kabaklara üstlerinden birer parmak boşluk kalacak şekilde iç harcından doldurup tencereye dizin.
    • Ağızlarını domates dilimleri ile kapatın.
    • Son olarak bir kasede salçayı biraz su ile açıp üzerinde gezdirin.
    • Orta ateşte 40 dakika kadar pişirin.
    • FISTIKLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV TARİFİ

      FISTIKLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV TARİFİ​

      Fıstıklı kuş üzümlü pilav malzemeler
      • 1 adet kuru soğan
      • 1 kahve fincanı kuş üzümü
      • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
      • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
      • 2 yemek kaşığı tereyağı
      • 2 su bardağı pirinç
      • 3 su bardağı sıcak su
      • 1 çay kaşığı tarçın
      • 1 çay kaşığı karabiber
      • Tuz
      FISTIKLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV YAPILIŞI
      • Pirinçler yarım saat öncesinde tuzlu ılık suya koyulur ve bekletilir.
      • Kuru soğan ince ince kıyılır ve sıvı yağda 2 dakika kavrulur.
      • Dolmalık fıstıklar eklenerek soğanla birlikte 2 dakika daha kavrulur.
      • Yıkanıp suyu süzülen pirinçler de ilave edilerek 2 dakika daha kavrulur.
      • Kuş üzümleri ilave edilir.
      • Tereyağı ilave edilir.
      • Tuzu ayarlanır.
      • 3 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
      • Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayınca en düşük ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.
      • Kısık ateşe alacağınız zaman üzerine karabiber ve tarçın serpilir.
      • Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alınarak üzerine bir peçete örtülür ve en az 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.





      • YEMEKRamazan'ın 16. günü için iftar ve sahur menüsü (17 Nisan 2022)

        HABERİ PAYLAŞ​

        HaberlerYemek Haberleri Ramazan'ın 16. günü için iftar ve sahur menüsü (17 Nisan 2022)
        Abone OlGoogle News

        Ramazan'ın 16. günü için iftar ve sahur menüsü (17 Nisan 2022)​

        YEMEK


        625dbc35e4bfdc10c0be2a2d

        "İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın on altıncı günü için iftar ve sahur menüsü ile karşınızdayız. Ramazanın on altıncı günü için iftar menüsünde patates çorbası, kirde kebabı, havuç tarator ve haşhaşlı revani tarifleri var. Sahurda ise basitçe hazırlanacak ve oruç tutarken daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacak, daha az susatacak besleyici bir menü hazırladık. İşte ramazanın 16. günü için Posta.com.tr'den iftar ve sahur menüsü...​

        17 Nisan 2022 - 09:58 Son Güncelleme: 18 Nisan 2022 - 22:30

        YAZI BOYUTU​



        KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ

        KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ​

        Kremalı mantar çorbası malzemeler
        • 250 gram mantar
        • 1 adet orta boy kuru soğan
        • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
        • 1/2 su bardağı krema
        • 2 yemek kaşığı un
        • 5 su bardağı sıcak su
        • 1 çay kaşığı tuz
        • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
        KREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞI
        • Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin.
        • Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin.
        • 3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın.
        • Doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
        • Mantarları katıp hafif bir renk alıp suyunu çekene kadar kuru soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün.
        • Kavrulan mantar ve kuru soğanlara sıcak su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın.
        • Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırıp azar azar un ekleyin.
        • Kısık ateşte sürekli karıştırıp kokusu çıkana kadar kavurun.
        • Kaynamakta olan çorba suyundan kavrulmuş una ilave edip bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırarak kıvamını açın.
        • Hazırladığınız unlu terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın.
        • Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın.
        • Aralarda karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
        • Son olarak kremayı ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
        • İnce ince doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde sıcağı sıcağına servis yapın.
        RAMAZAN İMSAKİYESİ 2022



        ETLİ KABAK DOLMASI TARİFİ

        ETLİ KABAK DOLMASI TARİFİ​

        Etli kabak dolması malzemeler
        • 2 kilogram orta boy kabak
        • 1 büyük domates
        Etli kabak dolması iç harcı için;
        • 300 gram kıyma
        • 1 orta boy soğan
        • 1 su bardağı pirinç
        • 1 yemek kaşığı salça
        • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
        • Tuz
        • Karabiber
        • Nane
        • Etli kabak dolması sosu için;
        • 1 yemek kaşığı salça
        • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
        • Su
        ETLİ KABAK DOLMASI YAPILIŞI
        • Öncelikle geniş bir kapta iç harç için gerekli tüm malzemeleri iyice yoğurun.
        • Kabakları temizleyin ve ortadan kesin.
        • Kaşık yardımıyla içlerini oyun.
        • Çıkan içleri iç harcına ilave edin. Kabaklara üstlerinden birer parmak boşluk kalacak şekilde iç harcından doldurup tencereye dizin.
        • Ağızlarını domates dilimleri ile kapatın.
        • Son olarak bir kasede salçayı biraz su ile açıp üzerinde gezdirin.
        • Orta ateşte 40 dakika kadar pişirin.

        FISTIKLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV TARİFİ

        FISTIKLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV TARİFİ​

        Fıstıklı kuş üzümlü pilav malzemeler
        • 1 adet kuru soğan
        • 1 kahve fincanı kuş üzümü
        • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
        • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
        • 2 yemek kaşığı tereyağı
        • 2 su bardağı pirinç
        • 3 su bardağı sıcak su
        • 1 çay kaşığı tarçın
        • 1 çay kaşığı karabiber
        • Tuz
        FISTIKLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV YAPILIŞI
        • Pirinçler yarım saat öncesinde tuzlu ılık suya koyulur ve bekletilir.
        • Kuru soğan ince ince kıyılır ve sıvı yağda 2 dakika kavrulur.
        • Dolmalık fıstıklar eklenerek soğanla birlikte 2 dakika daha kavrulur.
        • Yıkanıp suyu süzülen pirinçler de ilave edilerek 2 dakika daha kavrulur.
        • Kuş üzümleri ilave edilir.
        • Tereyağı ilave edilir.
        • Tuzu ayarlanır.
        • 3 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
        • Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayınca en düşük ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.
        • Kısık ateşe alacağınız zaman üzerine karabiber ve tarçın serpilir.
        • Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alınarak üzerine bir peçete örtülür ve en az 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.



        ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ

        ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ​

        Şambali tatlısı malzemeler
        • 3 su bardağı irmik
        • 1,5 su bardağı yoğurt
        • 1 çay bardağı şeker
        • 1 kabartma tozu
        • 1 çay kaşığı karbonat
        Şambali tatlısı şerbeti için
        • 4 ,5 su bardağı şeker
        • 3 ,5 su bardağı su
        • 1 çay kaşığı limon suyu
        ŞAMBALİ TATLISI YAPILIŞI
        • Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır.
        • Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir biraz katı kıvamda olacak.
        • Orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır.
        • Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir.
        • Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir.
        • Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına verilir 30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirilir.
        • Şerbeti yapmak için tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
        • Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır.
        • Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
        • 4- 5 saat iyice Şerbetini çekip dinlenen tatlı istenilen şekilde süsleyip servis edilir.

 
Geri
Üst Alt