- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
Hamuru için- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- ¼ su bardağı zeytinyağı
- Yeterince ılık su
- 1 yemek kaşığı domates püresi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 300 g brokoli
- 250 g tavuk göğüs eti
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 6-7 kurutulmuş domates
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
Brokolili Ve Izgara Tavuk Etli Pizza
Nasıl Yapılır
- Hamuru için, unu derin bir karıştırma kabına eleyin. Ortasını açıp instant maya, süt, toz şeker, tuz ve zeytinyağını ekleyin. Ilık suyu yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanmaya bırakın.
- Üzeri için, domates püresi ve zeytinyağını bir kasede hafif çırpın. Fesleğeni ekleyip karıştırın. Brokoliyi buharda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp soğuk sudan geçirin.
- Tavuk göğüs etini haşlayın ve iri jülyen parçalara ayırın. Izgara tavada tereyağı, tuz ve baharatla tatlandırıp hafif soteleyin.
- Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane yardımıyla ince açın. Üzerine domates sosu sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından alıp önceden ısıtılmış tost makinesinin arasına alın ve 5-10 dakika ızgaranın izleri çıkana kadar bastırın.
- Rendelenmiş mozzarella peynirinin bir kısmını serpin.Haşlanmış brokoliyi, tavuk etlerini ve ince doğranmış kuru domatesleri üzerine yayın. Kalan rende mozzarella peynirlerini serpiştirin.
- Pizzayı tekrar fırına alın. Fırının ayarını ızgaraya ayarlayın ve sadece üzerindeki peynirler eriyene kadar fırında bekletin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.