Bratkartoffeln nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 8 gün
Mesajlar
17,901
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
t25_almanyada-kahvalti-sofral-970.jpg

Dünyanın lezzet açısından en fakir lezzetlerine sahip olan Alman mutfağında çok aperatif tarifler yer alıyor. Bunlardan biri de patates kızartmasının bir diğer versiyonu olan bratkartoffelndir. Peki bratkartoffeln nasıl yapılır?​

Hazırlaması en fazla 20 dakika süren bratkartoffeln tarifi Alman kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Patates kızartmasına benzeyen ancak farklı bir lezzeti olan bratkartoffeln, kahvaltı sofralarının çeşitliliğini artırır. Yüksek oranda karbonhidrat içeren bu tarif gün boyu tok tutar.

Alman mutfağında lezzet çeşitliliği azdır. Ancak aperatif lezzetlerde bir o kadarda fazladır. Sanayi Devriminden sonra özellikle 80 ve 90'lı yıllardaki beyin göçüyle Alman mutfağında yemek çeşitliliği artmıştır.


162517742229kartinki-09122022c2dfa75c.jpg

PEKİ BRATKARTTOFFELN NASIL YAPILIR?​

MALZEMELER​

3 adet patates

40 gram pastırma

Yarım yemek kaşığı tereyağı

Yarım soğan

Karabiber, kekik ve fesleğen

YAPILIŞI​

Patatesleri halka halka kesin.

Akabinde tavaya tereyağını koyup eritin.

Yağın üzerine soğanı yarım halka şeklinde kesip atın.

Soğanlar hafif pembeleşirken üzerine pastırmaları ilave edin.

En son da patatesleri koyup kızartın.

Baharatları ilave dip kızartan patatesleri çevirin.

Afiyet şifa olsun...​

 
Geri
Üst Alt