Bozcaada'da Denize Girilecek 11 Plaj

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 4 gün
Mesajlar
25,266
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Bozcaada'da Denize Girilecek 11 Plaj

Yaz aylarının en gözde tatil destinasyonlarından biri olan Bozcaada; Ankara'ya 720, İstanbul'a ise sadece 370 km. mesafede. Ada iskelesine feribotun yaklaşması ile insan tüm stresini, hayatın hengamesini bir anda arkasında bırakıverir. Feribottan iner inmez de hayatın sakinleştiği, koşuşturmanın yerini daracık ada sokaklarındaki rahatlığın aldığı bir hava insana yapışır.
Adada sezon Mayıs ayında başlar ve Ekim ayında sona erer. Ancak hangi mevsim olursa olsun adanın tadı hep bir başka olur. Bunu bilen ve bu deneyime insanların da ortak olmasını isteyen bazı Bozcaada otelleri dört mevsim misafirlerine kapılarını açarken bazıları sadece sezonluk olarak hizmet verir.
Eğer ki siz de Bozcaada'nın tadını yaz aylarında çıkarmak istiyor ve tertemiz, buz gibi suya sahip denizinde kulaç atmak istiyorsanız aşağıda sıraladığımız plajlara ve koylara uğramadan adayı sakın terk etmeyin.

1 - Ayazma Plajı​

Ayazma Plajı
Ayazma Plajı adanın en ünlüsü. Adalı birine değil de sizin gibi tatile gelmiş birine bile yerini sorsanız hemen tarif ederler. O kadar ünlü yani. Denizi turkuaz renginde ve plajı incecik altın sarısı kumlarla kaplı. Plajda şemsiye ve şezlong kiralamak mümkün olup plajın üst kısmında yemek yiyebileceğiniz restoran ve alışveriş yapabileceğiniz bir büfe var. Ayrıca biraz da su sporlarıyla eğlenmek istiyorsanız; deniz bisikleti, banana, hamburger ve jet ski kiralayabileceğiniz bir yer de Ayazma Plajı'nda hizmet veriyor.

2 - Sulubahçe Koyu​

Sulubahçe Plajı


Ayazma'nın hemen yanı başında yer alan koydur. Ayazma Koyu yolundan Habbele Koyu'na doğru ilerlerken görebilirsiniz. Burası her ne kadar ünlü plajın yanında olsa da koyda herhangi bir tesis yok ancak plajda ücretli şezlong ve şemsiye hizmeti bulunuyor. İsterseniz kendi sandalyenizi ve şemsiyenizi getirebilir ve buranın tadını çıkarabilirsiniz. Civardaki yazlıkçılar ve günübirlikçiler bu koyu tercih ediyor. Unutmadan uzun süre vakit geçirmeyi düşünüyorsanız yanınıza kesinlikle su ve sıvı içeceklerle, güneşten korunacağınız bir şemsiye alın.

3 - Habbele Plajı​

habbele Plajı
Plaj iki kısımdan oluşuyor, birinci kısım yani yoldan hemen girişteki yer. Burada ücretli şemsiye ve şezlonglar var. İkinci kısımda şemsiyelerin hemen yanında koyun sağ tarafı. Orası da şemsiye ve şezlonga para vermek istemeyenlerin yeri. Plaj tamamen kumluk, denizi ise ara ara küçük ve az sayıdaki taşlıklardan oluşuyor. Bu koyda, uzun yıllardır bir karavandan plaj hizmeti veren Mitos Beach hizmet veriyor.

4 - Beylik Koyu​

habbele Plajı
Beylik Koyu, adanın gizli saklı kalmış koylarından biri. Ayazma Plajı'ndan manastır yönünde merkeze doğru giderken sağdan ayrılan ilk yola saptığınızda bu koya ulaşabilirsiniz. Koyun özelliğinden biri de 2015 yılında soğan yüklü büyük bir gemi koyda karaya oturmuş. Öyle ki ara ara geminin içinde kalan soğanların kokusunun alabiliyorsunuz. Gemiden sarkıtılan halatlarla yapılan büyük salıncaklar da koyun eğlencesi olmuş durumda. Bu koyda hiç işletme, şezlong ve şemsiye yok. Bu sebeple buraya giderken yanınıza hiç bir şey almasanız da mutlaka şemsiyenizi ve suyunuzu alın deriz.

5 - Akvaryum Koyu - Mermer Burnu​

Akvaryum Plajı
Küçük bir koy olan Akvaryum deniz altıcanlılığı ile dikkat çekiyor. Minibüsle ulaşımın mümkün olduğu bu koya gidecekseniz yanınıza mutlaka bir şnorkel ve deniz gözlüğü almanızı tavsiye ederiz ki sualtının canlılığını keşfedebilin. Mermer kayaların üzerinden yürüyerek en uc noktaya kadar yürüyebilirsiniz.

6 - Mitos Beach​

Mitos Plajı
Adada bulunan plajlar içinde adada yaşayanların, yazlıkçıların ve günübirlikçilerin sıklıkla tercih ettiği bir plaj. Burası da tıpkı Ayazma gibi, bir tesise sahip ve plaja gelenler gün boyunca büfeden atıştırmalıklar, içecekler satın alabilir. Ulaşım konusunda da çok rahat bir nokta. Ayazma minibüslerine bindiğiniz zaman bu plajın hemen önünde inebiliyorsunuz. Plajda şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz.

7 - Çayır Koyu​

Çayır Plajı


Çayır Koyu adanın kuzeyinde yer alır. Adanın merkezine 45 dakikalık yürüme mesafesindedir. Bu koy genelde rüzgar sörfü yapanların tercih ettiği bir plaj. Rüzgar sörfüne elverişli olmasından dolayı koyda bir de kitesurf okulu var. Sizin de ilginiz varsa denemek isterseniz ders de alabilirsiniz. Okul bünyesinde ayrıca şemsiye ve yastıklarla beach hizmeti veren, yemek yiyebileceğiniz, serin bir şeyler atıştırabileceğiniz bir yer de bulunuyor. Bu koyun aynı zamanda 2015 yılında Avrupa Şampiyonası'na da ev sahipliği yaptığını hemen belirtelim. Eğer rüzgar sörfü ile ilgileniyorsanız Çayır plajı tam sizlik.

8 - Tuzburnu Koyu​

Tuzburnu Plajı
Ada merkezine en uzak noktada olan bu koy (yürüyerek yaklaşık 1 saat), anakaradan bakıldığında adanın en sol ucundaki Tuzburnu Feneri'nin bitişiğinde kalıyor. Hatta adanın günbatımı noktasında bulunan rüzgar güllerinin olduğu noktada bulunan deniz fenerinin tam aşağısında kalıyor. Özellikle akşam üstleri koyun yanındaki Polente Feneri'ne çıkıp oradan gün batımını izlemeye gelen kişilere siz de katılabilirsiniz.

9 - Poyraz Limanı Koyu​

Poyraz limanı Plajı


Bu koy da Tuzburnu'nun aksine ada merkezine en yakın koylardan biri olup merkezden yürüyerek 15 dakikalık uzaklıkta. Koy çanak şeklinde olmasından dolayı poyrazda bile fazla rüzgar almıyor. Plajı incecik kumlara sahip ve denizi genel olarak sığ ve su da adanın diğer sahillerine göre bir tık daha sıcak. Ancak deniz kestaneleri burada biraz fazla. Bu yüzden denize girerken biraz dikkatli olmalısınız. Deniz ayakkabısı da bir kurtarıcı olabilir.

10 - Tekirbahçe Koyu​

Tekirbahçe Plajı


Tekirbahçe adanın turizm bölgesi ilan edilen noktası. Burada birkaç tane otel ve ufak bir tatil köyü var. Koy hatırı sayılır uzunlukta bir kumsala sahip. Plajda, konaklama tesislerinde kalanlar için şemsiye ve şezlonglar mevcuttur. Bu ufak plajlardan bazılarına siz de dışarıdan girebilirsiniz. Tatil Köyü bünyesinde hizmet veren havuza ve aqua parka da ücretini vererek herkes girebiliyor. Koya anayoldan sapılan toprak yollar dışında Poyraz Limanı'ndan kıyı boyunca yürüyerek de varabilirsiniz. Böylece Poyraz Limanı Koyu ve Tekirbahçe Koyu arasındaki minik bir koyu da keşfetmiş olursunuz.

11 - Ada Merkezi​

Bozcaada kalesi


Bozcaada Merkezi'nde denize girebileceğiniz iki yer var. Bunlardan biri Bozcaada Yat Limanı. Burası güvenle denize girebileceğiniz bir yer olup Türkiye'nin en temiz yat limanları arasında gösteriliyor. Ayrıca Bozcaada Kalesi önündeki çay bahçeleri de yazın 'beach' havasına giriyor. Buralara kurulmuş merdivenlerden deniz kestanelerine ve kayalara dikkat ederek denize girip serinleyebilirsiniz. Diğer bir yer de, kale arkası denilen bölgede bulunan ufak beton iskeleden denize girebileceğiniz yer.
 
Geri
Üst Alt