Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Börek tadında tuzlu kek tarifi

Katılım
2 ay 7 gün
Mesajlar
1,514
Tepkime puanı
622
Konum
Yıldızlardan
Malzemeler:

3 adet yumurta,

1 su bardağı yoğurt,

1 çay bardağı sıvı yağ,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 paket kabartma tozu,

2 su bardağı un,

İçi için malzemeler:

1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir veya kaşar peyniri,

1 çay bardağı doğranmış siyah veya yeşil zeytin,

Yarım demet ince doğranmış dereotu veya maydanoz,

1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı),

1 çay kaşığı çörek otu veya susam (üzeri için),

brektadndakektuzluke-260220252443ecb3.jpg

Yumurta ve yoğurdu çırpın: Yumurtaları bir karıştırma kabına alın ve mikserle veya çırpıcıyla 2-3 dakika çırpın. Üzerine yoğurdu ve sıvı yağı ekleyerek iyice karıştırın.

Unu ve kabartma tozunu eleyin: Unu bir elek yardımıyla eleyerek kaba ekleyin. Üzerine kabartma tozu ve tuzu ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

İç malzemeleri ekleyin: Rendelenmiş peyniri, doğranmış zeytinleri, ince kıyılmış dereotu veya maydanozu ekleyin. Baharatları da ekleyerek spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.

Kalıba dökün ve üzerini süsleyin: Kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin. Kek harcını kalıba dökün ve üzerine çörek otu veya susam serpin.

Fırında pişirin: Önceden 180°C'ye ısıtılmış fırına keki yerleştirin. Yaklaşık 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Kürdan testi yaparak kekin içinin piştiğinden emin olun.

Servis önerileri: Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanında peynir, zeytin ve domatesle harika bir kahvaltı alternatifi olur. Çay veya ayran ile birlikte tüketebilirsiniz.

BÖREK TADINDA TUZLU KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Yumurtaları mutlaka köpürene kadar çırpın, bu sayede kekiniz daha yumuşak olur.

Unu eleyerek ekleyin, böylece kek daha hafif ve kabarık olur olur.

İç malzemeleri ekledikten sonra fazla karıştırmayın, yoksa kekiniz sertleşebilir.

Kekin üzerinin kurumaması için fırında fazla bekletmeyin!

Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirin, böylece daha kolay kesilir.
 


Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst Alt