- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
1- Yumurta ve et ürünleri
Sucuklu yumurta gibi iki farklı güçlü protein kaynağını tüketmek, lezzetli ve yaygın olsa da pek önerilmez. Bu iki yiyecek sindirimi zor olan protein açısından zengindir ve yüksek miktarlarda tüketmek sisteminizi zorlayabilir.
2- Narenciye ve süt
Süt, protein içerir ve sindirimi portakal suyuna göre daha uzun sürer. Süt ve limon gibi herhangi bir turunçgil meyvesini bir arada bulundurduğunuzda süt pıhtılaşır. Bu, gaz oluşumuna neden olabilir. Bazı insanlar ayrıca laktoz intoleransıdır, yani sütte bulunan laktozu sindiremezler.
3- Süt ve muz
Muzlu süt veya milkshake yaygın bir ikili olsa da aslında sinirim sistemi için biraz fazla iş yükü demek olabilir. Uzun süren ve zorlu sindirim, ağırlaşmanıza ve yorgunluk hissetmenize neden olur. kombinasyonu ağırdır ve sindirimi uzun zaman alır. Böyle bir karışıma, sindirimi hızlandırmak için bir tutam tarçın veya hindistan cevizi eklemek yardımcı olabilir.
4- Yemeğin yanında meyve
Meyveler mideniz tarafından kolayca sindirilir ancak yemekler daha fazla zaman gerektirebilir. Yemek yedikten sonra ara vermeden meyve tüketirseniz öğününüz sindirilene kadar meyve de midede tutulur ve fermente olmaya ve rahatsızlık vermeye başlar. Meyvenizi yemekle birlikte veya hemen sonrasında değil, bir süre bekledikten sonra tüketmeye çalışın.
5- Meyve ve yoğurt
Bu iki sağlıklı yiyeceğin birleşimi iyi bir fikir gibi görünebilir ancak meyvelerden gelen asit, yoğurttaki protein ile birleştiğinde sadece sindirim liflerini etkilemekle kalmaz, aynı zamanda toksik hale getirir. Bu gıda kombinasyonu, gıda alerjilerine de yol açabilir.
6- Kahvaltılık gevrek ve meyve suyu
Kahvaltılık gevreklerinizle birlikte bir bardak meyve suyunun gün için çok ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi hızlıca kazanmanın iyi bir yolu olduğunu düşünüyorsanız, bu doğru olmayabilir. Portakal suyu gibi içeceklerde bulunan asitler enzim aktivitesini etkileyerek karbonhidratların parçalanmasını engeller. Bu da başarısız bir sindirime yol açabilir.
7- Nane ve gazlı içecekler
Naneli şekerler ve gazlı içeceklerde yapılan deneyleri görmüşsünüzdür. Benzeri bir patlamayı midenizde hissetmek nasıl olur? Yiyeceklerde bu şekilde bir patlama yaşanmayacak olsa da nanenin gazlı içeceklerle girdiği etkileşim, gereğinden fazla gaz üretimine ve rahatsızlığa yol açabilir.
8- Yemekle birlikte su içmek
Su içmek, besinleri ıslatarak sindirimin ağızdaki aşamasına yardımcı olabilir ancak midedeki fazla sıvı, mide asitlerini seyrelteceğinden sindirimi zorlaştırabilir ve hazımsızlık yaratabilir.
Sucuklu yumurta gibi iki farklı güçlü protein kaynağını tüketmek, lezzetli ve yaygın olsa da pek önerilmez. Bu iki yiyecek sindirimi zor olan protein açısından zengindir ve yüksek miktarlarda tüketmek sisteminizi zorlayabilir.
2- Narenciye ve süt
Süt, protein içerir ve sindirimi portakal suyuna göre daha uzun sürer. Süt ve limon gibi herhangi bir turunçgil meyvesini bir arada bulundurduğunuzda süt pıhtılaşır. Bu, gaz oluşumuna neden olabilir. Bazı insanlar ayrıca laktoz intoleransıdır, yani sütte bulunan laktozu sindiremezler.
3- Süt ve muz
Muzlu süt veya milkshake yaygın bir ikili olsa da aslında sinirim sistemi için biraz fazla iş yükü demek olabilir. Uzun süren ve zorlu sindirim, ağırlaşmanıza ve yorgunluk hissetmenize neden olur. kombinasyonu ağırdır ve sindirimi uzun zaman alır. Böyle bir karışıma, sindirimi hızlandırmak için bir tutam tarçın veya hindistan cevizi eklemek yardımcı olabilir.
4- Yemeğin yanında meyve
Meyveler mideniz tarafından kolayca sindirilir ancak yemekler daha fazla zaman gerektirebilir. Yemek yedikten sonra ara vermeden meyve tüketirseniz öğününüz sindirilene kadar meyve de midede tutulur ve fermente olmaya ve rahatsızlık vermeye başlar. Meyvenizi yemekle birlikte veya hemen sonrasında değil, bir süre bekledikten sonra tüketmeye çalışın.
5- Meyve ve yoğurt
Bu iki sağlıklı yiyeceğin birleşimi iyi bir fikir gibi görünebilir ancak meyvelerden gelen asit, yoğurttaki protein ile birleştiğinde sadece sindirim liflerini etkilemekle kalmaz, aynı zamanda toksik hale getirir. Bu gıda kombinasyonu, gıda alerjilerine de yol açabilir.
6- Kahvaltılık gevrek ve meyve suyu
Kahvaltılık gevreklerinizle birlikte bir bardak meyve suyunun gün için çok ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi hızlıca kazanmanın iyi bir yolu olduğunu düşünüyorsanız, bu doğru olmayabilir. Portakal suyu gibi içeceklerde bulunan asitler enzim aktivitesini etkileyerek karbonhidratların parçalanmasını engeller. Bu da başarısız bir sindirime yol açabilir.
7- Nane ve gazlı içecekler
Naneli şekerler ve gazlı içeceklerde yapılan deneyleri görmüşsünüzdür. Benzeri bir patlamayı midenizde hissetmek nasıl olur? Yiyeceklerde bu şekilde bir patlama yaşanmayacak olsa da nanenin gazlı içeceklerle girdiği etkileşim, gereğinden fazla gaz üretimine ve rahatsızlığa yol açabilir.
8- Yemekle birlikte su içmek
Su içmek, besinleri ıslatarak sindirimin ağızdaki aşamasına yardımcı olabilir ancak midedeki fazla sıvı, mide asitlerini seyrelteceğinden sindirimi zorlaştırabilir ve hazımsızlık yaratabilir.