Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Billuriye tarifi

Katılım
2 yıl 9 ay 5 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
billuriye-8bd256f9-ab65-4c39-9d4a-3b8f1f0ddfe0.jpg

Malzemeler​

  • 500 g tel kadayıf
  • 250 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 su bardağı çekilmiş Şam fıstığı
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı

Billuriye

Nasıl Yapılır​

  1. Su ve şekeri bir tencereye koyun. Şeker eriyinceye kadar orta ısılı ateşte karıştırmaya devam edin. Şerbetin koyulaşması için en az 20 dakika boyunca kaynatıp ocaktan alın.
  2. Tel kadayıfı geniş bir tepsiye koyun ve elinizle tel tel ayırın. Üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirerek dökün. Kadayıfı elinizle ovalayarak tereyağını emmesini sağlayın. Kadayıfın yarısını yuvarlak fırın tepsisine yerleştirin ve elinizle iyice bastırarak düzleştirin. Çekilmiş Antep fıstıklarını kadayıfın üzerine yayın. Tekrar kalan kadayıfı fıstıkların üzerine yerleştirip elinizle iyice bastırın.
  3. Tepsinin üzerine pişirme kağıdı serip (Pişirme kağıdı kadayıfın kızarmamasını sağlar) bastırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyip, üzerinden pişirme kağıdını alın ve soğumuş şerbeti kadayıfların üzerine gezdirerek yavaş yavaş dökün. 30 dakika şerbeti çekmesi için beklettikten sonra üzerini Antep fıstıkları ile süsleyip servis yapın.
 
Katılım
4 yıl 1 ay 16 gün
Mesajlar
3,058
Tepkime puanı
1,113
Konum
Gezegen
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Başka isim bulamamışlar mı :D
 

Benzer konular

24,451Konular
87,827Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt