- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Araştırmalar, sağlıklı bir diyetin genel sağlığa ve beyin sağlığına katkıda bulunduğunu gösteriyor. Yapılan çalışmalar, cevizin bilişsel işlevlerde ve Alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif rahatsızlıklarda faydalı bir rol üstlenerek, beslenme düzeninin önemli bir parçası olabileceğini de ortaya koyuyor. 2022 yılında yapılan yeni bir klinik öncesi hücre tabanlı çalışma, ceviz ve bilişsel işlev arasındaki bağlantıyı daha da araştırarak ceviz yağının Alzheimer hastalığının ilerlemesinin belirtilerini azaltmada rol oynayabileceğini bulgularla öne sürdü. Bu çalışmanın sonuçları ceviz ve bilişsel işlevler arasında umut verici bir bağlantı olduğunu ortaya koysa da insanlar üzerindeki etkisini tam olarak anlamak için gerekli olan insan klinik deneyleri de dahil olmak üzere, ek araştırmaların yapılması gerekiyor.
CEVİZİN BİLİŞSEL BOZUKLUKLAR ÜZERİNDE ETKİSİ *
Ayrıca devam eden araştırmalar, ceviz gibi belirli yiyecekleri yemenin aşağıdakilerle bağlantılı olabileceğini de öne sürüyor:- Yüksek risk gruplarında, yaşa bağlı bilişsel bozulmaya karşın gelişmiş bilişsel işlev ve hafıza,
- Demansın ilerlemesinde risk faktörleri olan kardiyovasküler hastalık veya Tip 2 diyabet gibi diğer hastalıkların riskinin azalması,
- Alzheimer hastalığının başlangıcını geciktirme veya ilerlemesini yavaşlatma. Bu bulgular, ceviz gibi gıdaların bilişsel işleve potansiyel faydaları desteklemede ve diğer hastalıklar için risk azaltmada oynayabileceği rolü açıkça anlamak için ek araştırmaları gerektiriyor. Klinik öncesi çalışmalar ve insanlarla yapılan deneyler sonucunda ortaya çıkan bulgular, günde yaklaşık 28 g (yaklaşık bir avuç) ceviz tüketiminin, beyin sağlığı açısından en güçlü potansiyel faydaları ortaya çıkardığını gösteriyor.