Belis Tatlısı Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 19 gün
Mesajlar
17,742
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e

Belis Tatlısı Tarifi​

belis-tatlisi-tarifi-hizli_890_395.jpg


Malzemeler
5 adet yumurta,
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağı,
1 kutu krema,
2 adet kabartma tozu,
6 adet hazır baklavalık yufka.
4 su bardağı su,
3 su bardağı toz şeker,
Yarım limon.

Belis Tatlısı Nasıl Yapılır ?

Yoğurma kabına toz şekeri, yumurtaları koyup çırpalım. Üzerine sıvı yağı, kremayı, irmiği , kabartma tozunu ilave edip karıştıralım. Dikdörtgen bir borcamı yağlayıp üzerine bir adet yufka serelim. Sonra üzerine hazırladığımız karışımdan gezdirelim. Yufkaların tamamı bitene kadar sırasıyla aynı işlemi tekrarlayalım. Son yufkanın üzerine kalan karışımı döküp düzgünce yayalım. Önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirelim.

Şerbeti için; toz şekeri, suyu tencereye koyalım ve 15 dakika kaynatalım. İçine limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.

Tatlı hamuru ılıyınca ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökelimve soğumaya bırakalım. Belis Tatlısını kaymak eşliğinde servis yapalım​
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt