Bebeklere Kefir ( +6 Ay )

Katılım
3 yıl 6 ay 11 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal

Malzemeler​

1 kg süt
1 tatlı kaşığı kefir

Yapılışı​


Eğer paketli süt kullanacaksan sadece hafif ısıtmak yeterli gelecektir (açık sütleri yoğurt mayalanacak gibi kaynatabilirsiniz). Sıcaklığı parmağımızı sütte 7 sn tutabilecek şekilde olmalıdır ve kesinlikle metal içerikli ürün kullanılmamalıdır. Cam kavanoza boşalttığımız süte mayalarımızı da ekleyerek ağzını kapatalım. 2-3 kat havluya sararak sıcak bir ortamda en 48 saat bekletilmelidir. Süre sonunda pirinç süzgeçine döktüğümüz kefirimiz yoğurttan biraz sulu ayrandan koyu kıvamlı olmalıdır. Tahta veya silikon kaşıkla karıştırarak altta ki kaba dökülmesini sağlayalım. Tekrar cam kavanoza dökerek buzdolabında muhafaza edelim. Süzgeçten kalan kefir mayalarını içme suyu ile temizleyerek küçük bir kaba koyarak üzerine ister içme suyu isterseniz kefirden bir miktar koyup buzlukta saklayabilirsiniz…tatlı olmasını İstiyorsanız çok. Kapalı şekilde sararak buzdolabında 48 saatlik sürenin dolmasını bekleyebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Benzer konular

Geri
Üst Alt