Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Bebeklerde ateş ne zaman tehlikelidir?

Katılım
4 yıl 1 ay 28 gün
Mesajlar
5,542
Tepkime puanı
1,102
Yaş
28
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Bebeklerde sık bir biçimde görülebilen ve genelde çok fazla dikkate alınmayan rahatsızlıklardan bir tanesi de ateş seviyesinin yükselmesidir. Ateşteki yükselmeler bir hastalık olarak tanımlanmaz, türlü enfeksiyonların sonucu olarak görülür. Ayrıca ateş seviyesindeki yükselmeler bağışıklık mekanizmasının artmasına yardımcı olur. Genellikle ateşteki dönemsel yükselmeler önemsiz gibi görünse de kimi zamanlarda yüksek ateş tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir. Bu gibi zamanlarda en kısa zamanda doktora görünmekte yarar vardır.

Diğer bir tehlike de ateşi yükselen bebeklerde bu halin uzun süre boyunca geçmemesidir. Ateş çok yüksek olursa ne olursa olsun acil bir biçimde önlem alınmalıdır. Eğer ateş çok yüksek seviyede değil lakin 1-2 gün gibi uzun süre boyunca gözleniyorsa tehlikeli olarak değerlendirilmelidir. Çünkü bu kadar uzun sürmesi başka sorunların olduğunun habercisi olabilir. Bundan dolayı en çabucak doktor gözetimi altında tedavi işleminin gerçekleştirilmesi negatif sonuçların önüne geçmek için iyi olabilecektir.

Bebeklerdeki ateş seviyeleri değerlendirilirken yeni doğan 1-2 aylık bebeklerde eğer normal seviyelerinin üstünde yüksek ateş var ise acil bir biçimde doktora götürülmelidir. Birazcık daha büyük olanlar için bebeğimizin genel tutumu incelenerek karar verilebilmektedir. Örnek vermek gerekirse, normalin üstünde de olsa bebek mamasını yiyor, ağrı veya huzursuzluk yaşamıyorsa küçük ateş artışları normal olabilir. Ama 1-2 aylık olanlar için bu hal tehlikeli olabilir. O nedenden dolayı doktor kontrolüne ihtiyaç vardır. Doktorun vereceği ilaçlar ve öneriler ile daha pozitif bir biçimde ilerlemek mümkün olur. Çünkü 1-2 aylık bebekler dışarıya tepki vermedikleri için aileleri tarafından bebeklerin durumları yanlış tespit edilebilmektedir.



Genelde virüs yahut bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlar yüksek ateşe neden olur. Eğer bebeğimizin ateş seviyesi 39-40 seviyelerine gelirse tehlikeli olarak sayılmaktadır. Acil bir biçimde ateşin normal seviyelere gelmesi için çalışılmalıdır. Ek olarak bebekteki ateş seviyesi çok yüksek olmasa da eğer bebeğimizin uyku düzeni bozulduysa, yemeklerini tüketmiyorsa, bebekte ağlama gözleniyorsa veya genel açıdan bebekte huzursuzluk durumu var ise doktora görünmekte yarar vardır. Çünkü bu tür ateş seviyeleri tehlikeli olur.
 

Benzer konular

24,451Konular
87,827Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt