Bayramlık Lokum Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 13 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9623
Malzemeler,
  • 1 kutu süt kreması (200 ml)
  • 2 su bardağı süt tozu
  • 3 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Süslemek için bonbon
Hazırlanışı,
  1. Kremayı derin bir kaba alıp koyulaşana kadar mikserle çırpın.
  2. Süt tozu, 2 su bardağı Hindistan cevizi, pudra şekerini; kremanın üzerine ekleyin.
  3. İyice karıştırdıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
  4. Hazırladığınız lokumları kalan Hindistan cevizine bulayın.
  5. Servis tabağına dizip buzdolabında 2 saat bekletip üzerini süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Pratik Bilgiler;

Süt kremasını; marketlerin süt ve peynir reyonunda küçük kutu süt formunda paketlenmiş olarak bulabilirsiniz.


Evde pudra şekeriniz yoksa; toz şekeri mutfak robotunda çekerek elde edebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt