Bal kabaklı adaçaylı makarna tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 17 gün
Mesajlar
17,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
1078091_aa4ddbf4f070f323f47ada66c3c3b262.jpg

alzemeler:

  • 2 dilim bal kabağı, 700 gr (ayıklanmış ölçü)

  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 300 gr deniz kabuğu makarna

  • 3 lt su + 1 tatlı kaşığı tuz, makarnaları haşlamak için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 diş sarımsak

  • 8 - 9 yaprak adaçayı

  • 50 gr rokfor peyniri

  • 50 gr rendelenmiş parmesan peyniri

  • 2 yemek kaşığı iç kabak çekirdeği


Üzerine:

  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
Yapılışı:

*Bal kabağının kabuklarını soyup küpler halinde doğrayın. Üzerlerine muskat, karabiber, tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırarak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.


*Makarna için büyükçe bir tencereye 3 litre su alın, açık ateşte kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tuz ve makarnaları ekleyin, paketin üzerindeki pişirme süresine göre haşlayıp süzgeçten geçirin (haşlama suyundan yarım su bardağı kadarını ayırın), haşlanan makarnaları tekrar tencereye aktarıp 1 yemek kaşığı zeytinyağını üzerlerine gezdirerek karıştırın.


*2 yemek kaşığı zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve adaçayı yapraklarını vok tavaya alın, kısık ateşte aromalarını bırakana kadar 1 - 2 dakika soteleyin. Haşlanmış makarna, peynirler, iç kabak çekirdeği ve kenara ayırdığınız makarna suyunu ekleyip orta ateşte birkaç dakika suyunu çekene kadar soteleyerek ocağı kapatın. Fırınlanmış kabakları ilave ederek karıştırın, üzerlerine rendelenmiş parmesan serpiştirip sıcak olarak servis edin.
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 7 gün
Mesajlar
25,232
Tepkime puanı
8,697
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Makarnanın tadını bastıran şeyler güzel olmaz..
Ya sarımsak yoğurt salça yakmalı
Yada salçalı makarna..

Bunların dışında olan lezzetleri ne olursa olsun ben makarnaya yakıştıramıyorum... Makarnanın'da kendisine göre bir tadı var ..
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt