Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi

Katılım
3 yıl 6 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ
40 dakika

Malzemeler
30 adet
hazır baklava yufkası
300 gram
az yağlı beyaz peynir
1/2 su bardağı
rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet
yumurta
1/4 çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber
Yufkaları yağlamak için:1/2 su bardağı
süt
1/2 su bardağı
ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı
yoğurt
Püf Noktası
Hazır baklava yufkaları çok ince olduğundan onları hafifçe yağlamaya ve 5 kat üst üste sererek börekler hazırlamaya özen gösterin.

Pişirme Önerisi
Yufkaları yağlamak ve üzerine sürmek için kullandığınız sos karışımında ayçiçek yağı yerine eritilmiş ve kazein denilen süt köpükleri alınmış tereyağı kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
Böreğin iç harcı için; az yağlı beyaz peyniri elinizle ufalayın. Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.

Yufka katlarını yağlamak için; süt, ayçiçek yağı ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın.

Bir adet hazır baklava yufkasını mutfak tezgahına serin, üzerini hazırladığınız sos karışımıyla hafifçe yağlayın. Üzerine yine bir kat yufka açın, hafifçe yağlayın. Yufka katları beş kat olana kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Yağlanmış yufkaların kenar kısmına hazırladığınız peynirli harçtan serpiştirip yufka katlarını rulo şeklinde sarın. Dört parçaya bölüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.

Diğer baklava yufkalarını da beş kat üst üste açarak aynı işlemi tekrarlayın. Eşit parçalara bölüp şekil verdiğiniz peynirli börekleri fırın tepsisine yerleştirin.

Kalan sos karışımını yumurta fırçası yardımıyla böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dışı çıtır içi yumuşacık olan baklava yufkasından börekleri sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
 
  Benzer konular Forum Tarih
Hamur İşleri 0 107
Hamur İşleri 1 217

Benzer konular

Geri
Üst Alt