Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Normal
Servis: 9 adetHazırlama süresi: 20 dakikaPişirme süresi: 30 dakikaMalzemeler9 adet baklava yufkası75 gr tereyağı, eritilmiş100 gr ceviz içi, dövülmüş4 yemek kaşığı tahin2 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tarçınÜzerine;3 - 4 yemek kaşığı bal1 yemek kaşığı Antep fıstığıYapılışıMuffin kalıbına eritilmiş tereyağından sürüp hazırda bekletin.Ceviz içi, tahin, toz şeker ve tarçını bir kasede karıştırın.Bir adet baklava yufkasını iki parçaya ayırın, ilk parçayı ikiye katlayıp muffin kalıbına kenarlardan taşacak gibi yerleştirin, üzerine tereyağı sürün. Diğer yarım yufkayı parçalayıp yarısını tereyağı sürülmüş yufkanın üzerine yerleştirin ve tereyağı sürün. Üzerine bir tepeleme tatlı kaşığı cevizli harçtan yerleştirin, kalan yufka parçası ve kenarlardaki yufka ile üzerini kapatın (her bir muffin kalıbı için bir adet baklava yufkası kullanıyoruz).Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın ve kalan tereyağını üzerlerine sürün.170 derece fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.Fırından aldıktan sonra servis esnasında üzerlerine bal akıtın ve Antep fıstığı serpiştirin.
Servis: 9 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
9 adet baklava yufkası
75 gr tereyağı, eritilmiş
100 gr ceviz içi, dövülmüş
4 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine;
3 - 4 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı Antep fıstığı