Malzemeleri
- 350 gram taze erişte makarnası ( dilerseniz satın almak yerine evde kendiniz yapabilirsiniz)
- 300 gram kuru bakla
- 3 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Domates kabuklarını soyup rendeleyerek kullanabilirsiniz
- 2 çorba kaşığı dolusu kadar ince ince doğranmış maydanoz
- Damak zevkinize göre tuz
- Biber
- Öncelikle kuru baklanın kabuklarından ayırarak bir gece öncesinde tuzlu suda bekletiniz. Böylece kabukları şişecek ve kolayca ayrılacaktır.
- Sonrasında bu şişen kabukları soyup atın. Ayıklanan baklaları bir tencereye doldurarak tamamını kaplayacak kadar su ile doldurun.
- Üzerine 2 kaşık zeytinyağı ve küçük küçük doğramış olduğunuz maydanozları ekleyerek dövmüş olduğunuz 3 diş sarımsağı ekleyin ve üzerine domatesleri dökün.
- Ateşi yakın ve baklanın hafif suyunu çekmesini bekleyin. Sular çekilmeye başlayınca tuz ve biberi ekleyerek kaşık yardımı ile iyice ezin ve püre haline getirin.
- Erişteleri 5-6 dakika pişirerek süzün ve kalan 1 kaşık yağ ile yağlayın. Bakla ezmesini dökerek maydanozu üzerine koyun.