Bakla Ezmeli Erişte Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 8 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
bakla ezmeli erişte

Malzemeleri
  • 350 gram taze erişte makarnası ( dilerseniz satın almak yerine evde kendiniz yapabilirsiniz)
  • 300 gram kuru bakla
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Domates kabuklarını soyup rendeleyerek kullanabilirsiniz
  • 2 çorba kaşığı dolusu kadar ince ince doğranmış maydanoz
  • Damak zevkinize göre tuz
  • Biber
Yapımı
  1. Öncelikle kuru baklanın kabuklarından ayırarak bir gece öncesinde tuzlu suda bekletiniz. Böylece kabukları şişecek ve kolayca ayrılacaktır.
  2. Sonrasında bu şişen kabukları soyup atın. Ayıklanan baklaları bir tencereye doldurarak tamamını kaplayacak kadar su ile doldurun.
  3. Üzerine 2 kaşık zeytinyağı ve küçük küçük doğramış olduğunuz maydanozları ekleyerek dövmüş olduğunuz 3 diş sarımsağı ekleyin ve üzerine domatesleri dökün.
  4. Ateşi yakın ve baklanın hafif suyunu çekmesini bekleyin. Sular çekilmeye başlayınca tuz ve biberi ekleyerek kaşık yardımı ile iyice ezin ve püre haline getirin.
  5. Erişteleri 5-6 dakika pişirerek süzün ve kalan 1 kaşık yağ ile yağlayın. Bakla ezmesini dökerek maydanozu üzerine koyun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt