Baharatların Bilinmeyen Faydaları

Katılım
3 yıl 8 ay 24 gün
Mesajlar
4,008
Tepkime puanı
3,361
Konum
TR-GB
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Yemeklerimizi tatlandıran, lezzetli yemeklerin sırrı baharatların faydalarını biliyor musunuz? Sağlık problemlerinin önüne geçebilen baharatlar, son dönemlerde bilinçli bir şekilde kullanılmaktadır. Günümüzde insanlar ilaç ya da ameliyatla tedavi olmadan önce doğal yöntemleri araştırıyorlar. Doğal yöntemlerle tedavi, ameliyat ve ilaç tedavisinden çoğu zaman daha sağlıklıdır. Ancak doğal yöntemleri denediğinizde sağlığınızda bir değişiklik fark edemezseniz doktorunuzla iletişime geçmeyi unutmayın. İşte sürekli tükettiğimiz baharatların hiç bilmediğiniz faydaları!

baharatlar-006.jpg


1. Karanfil

Karanfilde bulunan antiseptik özellik mikropları öldürüyor. Ağız kokusunu gidermekle kalmıyor bir de sakinleştirici özelliği bulunuyor. Karanfil mutlaka tüketmeniz gereken vücudunuzdaki önemli açıkları kapatan muhteşem bir baharattır.
karanfil-011.jpg



2. Kimyon

Kimyonun çok önemli bir özelliği var. Yağ yaktırma özelliği! Bunun yanında sindirim sistemini de düzenliyor. Kimyon çok fazla tüketmediğiniz sürece düzenli kullanımda fazlalıklarınızı yola sokacaktır.

kimyon.jpeg


3. Kekik

Antioksidan
içermesinin yanında sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Kekik aynı zamanda yağ azaltıcı özelliğe de sahip bir baharattır.
kekik-010.jpg


4. Kırmızı Biber

Kırmızı biber
, yemeklerimizi muhteşem lezzete kavuşturmak dışında hem metabolizmayı hızlandırmaya hem tok tutmaya yardımcıdır. Aynı zamanda düzenli tüketildiği taktirde yağ yakmanıza da yardımcı olur.

kirmizi-biber-006.jpg


5. Muskat

Muskatın
en önemli özelliği doğal bir ağrı kesici olmasıdır. Yemeklerinize ilave edeceğiniz muskat sinirlerinizin yatışmasını sağlar.


muskat-001.jpg


6. Kişniş

Kişniş
, kaygı bozukluğunu azaltır ve uyku problemlerini düzenler. Salatalara, yumurtaya ve haşlanmış sebzelere serperek tüketebilirsiniz. Böylece hem yemeğinizi tatlandırmış hem de sağlığınız açısından oldukça önemli bir adım atmış olursunuz.
kisnis-001.jpg


7. Zerdeçal

Zerdeçal
, kanserle mücadelede önemli bir baharattır. Zerdeçalı sabah kahvaltınız için hazırladığınız omletinizin içine bir tutam atabilirsiniz. Patates ve karnabahar gibi sebzelere serpebilirsiniz.Ayrıca zerdeçalı çay olarak da tüketebilirsiniz.
zerdecal-022.jpg


8. Kakule

Kakule, mide kramplarına ve gaz sancılarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda sindirim sistemi için de oldukça önemli olan bu baharat, yağ yakmanıza da yardımcı olur. Bir bardak sütün içine bir tutam atabilir ve bal ile karıştırarak içebilirsiniz.

kakule-008.jpg


9. Zencefil

Genellikle mide bulantısına iyi gelen zencefil; kalp hastalıklarına, kansere ve baş ağrısına iyi gelmesiyle ve kan şekerini dengelemesiyle bilinmektedir. İstediğiniz yemeğin içinde toz halinde veya rendeleyerek kullanabilirsiniz.



zencefil-024.jpg


10. Karabiber

Kemik sağlığınız
için oldukça önemli baharatlar arasında yer alan karabiber, kan hücreleri için faydalıdır. Karabiber kullanımı Türkiye'de oldukça yaygındır. Karabiberi çorbalardan omletlere kadar bütün yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

karabiber-002.jpg


UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt