Aşur Tarifi

Katılım
2 yıl 10 ay 24 gün
Mesajlar
170
Tepkime puanı
82
Aşur tarifi
Aşur ya da aşür, Hatay mutfağına ait bir yemek. Buğday ve dana etiyle yapılan ve dövme diye de anılan aşur için bir nevi keşkek desek yanlış olmaz. Buğdayın uzun uzun pişirildikten sonra ezilmesiyle elde edilen aşuru siz de mutlaka denemelisiniz. Çok beğeneceğinizden eminiz…
Aşur tarifi
Ekli dosyayı görüntüle 3220
Ocakta 6+ Kişilik 60+ dk
Yapımı için malzemeler
1 kilogram yağsız dana eti
1 su bardağı aşurelik buğday
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Sosu için:

Kimyon
Tereyağı
Aşur tarifi Nasıl yapılır?
Kimyon ve tereyağı hariç tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyun.

Kaynamaya başlayınca altını kısıp etler iyice pişene dek 1,5 saat kadar pişirin.

Pişen eti tencereden alıp çatalın ucuyla didikleyerek liflerine ayırın ve yeniden tenceredeki malzemeye ekleyin.

Buğday ve et karışımı bir tahta kaşık yardımıyla iyice dövün ve kaynaşmalarını sağlayın.

Yemeğinizi tabaklara bölüştürün.

Üzerine kızgın tereyağında çevirdiğiniz kimyonu gezdirip servis edin. Afiyet olsun!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt