Arpacık Soğanlı Çoban Kavurma Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 13 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
085259761-coban-kavurma.jpg


ARPACIK SOĞANLI ÇOBAN KAVURMA​

Malzemeler

1 kilo dana kuşbaşı et

15-20 adet arpacık soğan

4 diş sarımsak

3 adet domates

3 adet yeşil biber

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

Tuz, Kekik, pul biber

1-2 adet defne yaprağı

Yapılışı

Geniş bir tencereye veya wok tavayı ocağa alın ve ısıtın. Isınan tavanın içine etleri, 2 adet defne yaprağını ilave edip, yüksek ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Defne yaprağı etlerin kokusunu alır ve hoş bir aroma verir. Suyunu çeken etlerin içinden defne yapraklarını çıkarın. Tereyağını ve sıvı yağı ekleyin. Arpacık soğanı ve sarımsakları ilave edip 4-5 dakika kavurun. Doğradığınız biberleri ve domatesleri ekleyin. Kekik hariç baharatları ekleyin ve karıştırın. 1 su bardağı sıcak su ekleyip ocağın kısın. Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın kekik ekleyip karıştırın. İftar için ana yemeğiniz hazır, afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt