Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Arkeologlar Mısır’da Altın Dilli Mumyalar Buldu

Katılım
1 yıl 10 ay 5 gün
Mesajlar
2,196
Tepkime puanı
584
Cinsiyet
bPg20e
Mısır’daki arkeologlar, ölümden sonraki yaşamın simgesi olabilecek altın dilleri olan mumyalar içeren mezarlar keşfettiler.


C: Ministry of Tourism and Antiquities

Keşif, Mısır tarihinin farklı dönemlerinden yüzlerce mezar içeren bir mezarlık olan Quweisna nekropolündeki araştırma alanının genişletilmesi sırasında yapıldı.

Kazılarda, bazı ölen kişilerin ağzına yerleştirilmiş altın bir dil veya muska olan çok sayıda mumya ortaya çıkarıldı. Bu uygulama, ölülerin öbür dünyada iletişim kurabilmelerini ve Eski Mısır tanrısı Osiris’in mahkemesi önünde konuşabilmelerini sağlamayı amaçlıyordu.


C: Ministry of Tourism and Antiquities

Mumyalama sırasında gerçek dillerinin çıkarıldığı ve ölen kişinin öbür dünyada Osiris ile konuşabilmesi için altın nesneyle değiştirildiği düşünülüyor. Mısır mitolojisinde Osiris, ‘Yeraltının Efendisi’ ve ölülerin yargıcıydı ve eski Mısır’ın en önemli tanrılarından biriydi.

Arkeologlar daha önce Mısır’da 2021’de İskenderiye’deki Taposiris Magna tapınağında veya günümüz El Bahnasa kasabası yakınlarındaki Oxyrhynchus arkeolojik alanında yapılan keşif gibi benzer gömme uygulamaları bulmuşlardı.

Eski Eserler Yüksek Konseyi genel sekreteri Mustafa Waziri’ye göre, mumyaların korunma durumu oldukça kötü. Ancak araştırmacılar mumyaların birçoğunun ince altın levhalarla kaplandığını ve ahşap tabutlara yerleştirildiğini söylüyor.


C: Ministry of Tourism and Antiquities

Ekip ayrıca kil çömlekler, bok böcekleri (skarabe) ve çiçekler şeklindeki altın eserlerin yanı sıra bir dizi taş muska ve kap da buldu.

Mısır Eski Eserler Sektörü başkanı Ayman Ashmawi, “Nekropolün yeni keşfedilen kısmı farklı bir mimari üsluba sahip. Gömüler, mumyalar ve cenaze koleksiyonları üzerine yapılan erken araştırmalar, bu nekropolün üç farklı dönemde kullanıldığını gösteriyor: geç antik Mısır, Ptolemaios ve Roma döneminin bir kısmı.” diyor.


C: Ministry of Tourism and Antiquities

Quweisna’daki önceki kazılarda, yüzlerce mezar, taş tabut ve önemli bir rahip için siyah granitten yapılmış devasa bir tabut ortaya çıkarılmıştı.
 

Benzer konular

24,451Konular
87,827Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt