Apple'ın Yeni Tanıttığı M1 İşlemci İle İlgili Büyük Korku

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 9 gün
Mesajlar
25,232
Tepkime puanı
8,697
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
cf1c1a36.jpg


Geçtiğimiz günlerde tespit edilen ilk zararlı yazılım parçasından sonra siber güvenlik şirketi Red Canary, ikinci bir zararlı yazılım parçası tespit etti.



Apple, bir kaç ay önce yeni işlemcisi M1'i tanıtmıştı. 5 nm mimariye sahip ilk bilgisayar işlemcisi olan M1, uzunca bir süre sunacağı yüksek performans ile gündemde kalmıştı. Şimdi ise farkı bir gündemle karşımızda; binlerce Mac kullanıcısını hedef almış olan zararlı yazılımlar.



Patrick Wardle tarafından M1 işlemcili Mac'leri hedef alan ilk zararlı yazılım tespit edilmişti. Bir Safari uzantısı olarak kullanıcıların karşısına çıkan GoSearch22 isimli bu kötü amaçlı yazılım, kullanıcı verilerini topluyor ve M1 işlemcili yazılımlar için oldukça yeni bir tehdit olduğundan antivirüs yazılımları tarafından da kolayca tespit edilemiyordu.



Kullanıcılar henüz GoSearch22'den kurtulma yolları ararken, siber güvenlik şirketi Red Canary tarafından yeni bir zararlı yazılım parçası keşfedildi; Silver Sparrow. Silver Sparrow'u tehlikeli yapan şey ve verdiği zarar henüz tespit edilememiş olsa da oldukça hızlı yayılması siber güvenlik uzmanlarına göre büyük risk teşkil ediyor.



Elde edilen verilere göre Silver Sparrow 17 Şubat itibarıyla aralarında ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Fransa ve Almanya'nın da yer aldığı 153 ülkede 29.139 macOS sistemine bulaştığı ortaya çıktı. Bu sistemlerden kaçının M1 Mac olduğu bilgisi ise henüz paylaşılmadı.



Red Canary, Silver Sparrow ile ilgili yaptığı açıklamada oldukça ciddi bir tehdit olduğunu belirtti. Bunun sebebi ise M1 işlemcilere uyumlanma süreci, küresel çapta ve hızlı yayılan bir zararlı yazılım olması olarak ifade edildi. Yine Red Canary, doğrudan Silver Sparrow'u tespit etmeye yarayan bir yol olmasa da çeşitli macOS tehditlerini tespit edebilmek için kullanılan bazı yöntemlerin işe yarayabileceğini bildirdi.
 
Geri
Üst Alt