Malzemeler
- Yarım su bardağı su
- 4 çay kaşığı anason
- 200 gr margarin
- 4.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limonun suyu
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı susam
Anasonlu Simit
Nasıl Yapılır
- Su ve anasonu bir kapta kaynatın. Suyu süzüp başka bir kaba alın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın.
- Margarini eritip un, kabatma tozu, tuz, limon suyu ve yumurta akını ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp küçük simit şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Yarısının üzerine fırça yardımıyla yoğurt sürün. Yarısının üzerine ise yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.