Anasonlu Simit Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
anasonlu_simit-ebe2cac1-1d1b-4f24-902c-2a92562a7e7b.jpg

Malzemeler​

  • Yarım su bardağı su
  • 4 çay kaşığı anason
  • 200 gr margarin
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
Üzeri için:
  • 2 çorba kaşığı susam

Anasonlu Simit

Nasıl Yapılır​

  1. Su ve anasonu bir kapta kaynatın. Suyu süzüp başka bir kaba alın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın.
  2. Margarini eritip un, kabatma tozu, tuz, limon suyu ve yumurta akını ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp küçük simit şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  4. Yarısının üzerine fırça yardımıyla yoğurt sürün. Yarısının üzerine ise yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt