Alman pastası nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 6 ay 11 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Alman pastası bir kez yendikten sonra bağımlılık yapan bir pastadır. Pastanın özelliği iki dilim kek arasında bol kreması ve üstüne dökülen pudra şekeridir. Beş çaylarında veyahut kahvenin yanında sunumu yapıldığı zaman tadından yenmeyen bir lezzettir.

Yapılışı
Bir kap içine hepsinden önce yumurta ve şekeri ekleyip, güzelce çırpın. Ardından yağı, sütü, yoğurdu ve vanilyayı da kek karışımına ekleyin. En son un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırın. Elde etmiş olduğunuz kek karışımını kalıba dökün. Önceleri ısıtmış olduğunuz fırında güzelce kabarana ve üstü kızarana kadar pişirin. Kekiniz pişince bir kenarda soğumaya bırakın. Pastanın muhallebisini hazırlamak için bir tencereye sütü, unu, vanilyayı, margarini ve toz şekerini ekleyin. Krema kıvamı alana kadar katıştırın. Pastanızın muhallebisini de elde ettikten sonra soğumaya bıraktığınız keki enlemesine ikiye bölün. Yapmış olduğunuz bütün muhallebiyi bolca içine dökün. Sonra tabanla üstü arada krema olabilecek biçimde kapatın. Üstüne bolca pudra şekeri dökerek servis yapın.

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı toz şeker

Alman pastası malzemeler ve yapılışı :

2 su bardağı un

1 çay bardağı süt

3 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

Muhallebisi için
1 paket vanilya

Üstüne dökmek için :

1 çay bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı margarin

3 yemek kaşığı un

Bolca pudra şekeri

Yarım kg süt
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt