- Katılım
- 4 yıl 2 ay 25 gün
- Mesajlar
- 25,600
- Tepkime puanı
- 8,841
- Yaş
- 35
- Konum
- Memed' Home
- Web sitesi
- forummeskeni.com
- İsim
- CHRS
- Memleket
- Neresi?
- Meslek
- IzdırapÇI
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Sigara, hava kirliliği, yetersiz beslenme gibi faktörlerden en çok etkilenen organlardan biri de akciğer. Akciğer kanserinin önlenemez artışı ve sağlık üzerindeki etkisi de bunun en önemli göstergesi. Oksijenin kan yoluyla organlara dağıtılmasını sağlayan akciğerlerin sağlığını doğal yollarla nasıl koruyacağınızı öğrenmek istiyorsanız, okumaya devam!
1. Su
Su, vücuttaki bütün organların işlevlerini yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz. Vücuttaki toksinleri uzaklaştıran su, akciğerlerin kendini temizlemesinde de çok büyük bir paya sahip. Kısaca günde en az 2-2.5 litre su içmelisiniz.
2. Sarımsak, Soğan
Sarımsak ve soğan her ne kadar keskin kokuları yüzünden pek çok kişinin korkulu rüyası olsa da akciğer dostu gıdalar arasında. Doğal antibiyotik olarak da bilinen bu besinler, vücudun mukus üretimini yavaşlatıyor.
3. Zencefil
En kuvvetli antioksidanlardan biri olan zencefil, akciğerlerinizi bütün toksinlerden arındırıyor. Düzenli olarak zencefil tükettiğiniz takdirde akciğerlerinizdeki ferahlamayı ve daha rahat nefes aldığınızı hissedebilirsiniz.
4. Nar
Nar, akciğer dostu gıdalar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Akciğer sağlığıyla ilgili araştırmalarda sıkça kullanılan narın akciğer tümörlerinin büyümesini yavaşlattığı vurgulanıyor. Ayrıca içeriğindeki antioksidanlar genel beden sağlığı için çok önemli.
5. Elma
Flavonoidler, E ve C vitamini açısından zengin olan elma, akciğerlerin fonksiyonlarını en iyi şekilde yerine getirmesine destek oluyor. Her hafta 3-4 tane elma yemekte fayda var.
6. Üzüm
Akciğerlerdeki oksijeni kan dolaşımına ileten alveollerin doğal kaynağı olan üzüm, tam bir şifa kaynağı. Üzüm, akciğer kanseri ve alerjik astım gibi tehlikeli hastalıklardan bile koruyor.
7. Havuç
Akciğer sağlığı üzerinde doğrudan etkiye sahip likopen, A ve C vitamini açısından çok zengin olan havuç, antioksidan özelliği nedeniyle diğer pek çok organa da iyi geliyor.
8. Portakal
B6 ve C vitamini bakımından zengin olan portakal, akciğerlerin oksijen transferine destek olduğu için akciğer dostu gıdalar arasında yer alıyor.
9. Kuru Yemişler
Badem, ceviz, fındık, fıstık ve kaju gibi kuru yemişlerin her biri doğal magnezyum kaynağı olduğu için akciğer fonksiyonlarına destek oluyorlar.
10. Lahana
Vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından çok zengin bir sebze olan lahana da akciğer dostu gıdalar arasında. Çünkü yapılan araştırmalar lahananın akciğer kanserinin yayılmasını, tümörlü hücrelerin de büyümesini engellediğini kanıtlıyor. Hal böyle olunca doktorlar herkesin düzenli olarak lahana tüketmesini tavsiye ediyor. Ancak kanser çok kompleks bir hastalık olduğu için sadece sağlıklı beslenmek yeterli değil, profesyonel önlem almak da gere