- Katılım
- 3 yıl 8 ay 2 gün
- Mesajlar
- 25,264
- Tepkime puanı
- 8,715
- Yaş
- 35
- Konum
- Memed' Home
- İsim
- CHRS
- Memleket
- Neresi?
- Meslek
- IzdırapÇI
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Ahlat Turşusu
Ahlat turşusu, ülkemizde Çanakkale ilimiz ile civarında, batı Karadeniz bölgesinin özellikle Bolu ilinde çok fazla yapılan ve severek tüketilen bir turşu dur. Ahlat meyvesi her bölgede bilinen görülen bir şey oladığı için ülkemizde pek fazla tanınmaz. Mesela güneyli bir insanımıza ahlatı sorsanız bir çoğu bilmeyecektir.
Ahlatı herkesin tüketebilmesi için iyice olgunlaşması gerekir. Eğer bir şekilde elinize tüketilemeyecek sertlikte ahlat geçti ise sakın atmayın. Ahlat turşusu yapın ve daha önce hiç tatmadığınız muhteşemlikte bir lezzet elde edin. Kolay gelsin...
Ahlat turşusu malzemeler:
- 2 Kilo kadar mümkünse iri ahlat
- Yeteri kadar su
Ahlatları bol su ile yıkayın. Kavanoza doldurun. Kavanoz tam olarak dolması gerekir. Bu yüzden elinizdeki ahlata göre bir kavanoz seçin. Üzerini su ile doldurun. Serin ve güneş ile temas etmeyen bir yere kaldırın. İçinde bulunduğu iklime göre 10.12 gün içinde ahlat turşusu hazır olacaktır. Afiyet olsun