Ahlat Turşusu

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 2 gün
Mesajlar
25,264
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Ahlat Turşusu

Ahlat Turşusu​


Ahlat turşusu, ülkemizde Çanakkale ilimiz ile civarında, batı Karadeniz bölgesinin özellikle Bolu ilinde çok fazla yapılan ve severek tüketilen bir turşu dur. Ahlat meyvesi her bölgede bilinen görülen bir şey oladığı için ülkemizde pek fazla tanınmaz. Mesela güneyli bir insanımıza ahlatı sorsanız bir çoğu bilmeyecektir.
Ahlatı herkesin tüketebilmesi için iyice olgunlaşması gerekir. Eğer bir şekilde elinize tüketilemeyecek sertlikte ahlat geçti ise sakın atmayın. Ahlat turşusu yapın ve daha önce hiç tatmadığınız muhteşemlikte bir lezzet elde edin. Kolay gelsin...

Ahlat turşusu malzemeler:

  • 2 Kilo kadar mümkünse iri ahlat
  • Yeteri kadar su
Ahlat turşusu hazırlanışı:

Ahlatları bol su ile yıkayın. Kavanoza doldurun. Kavanoz tam olarak dolması gerekir. Bu yüzden elinizdeki ahlata göre bir kavanoz seçin. Üzerini su ile doldurun. Serin ve güneş ile temas etmeyen bir yere kaldırın. İçinde bulunduğu iklime göre 10.12 gün içinde ahlat turşusu hazır olacaktır. Afiyet olsun
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt