Acıbadem Kurabiyesi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 15 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Acibadem-Kurabiyesi-Tarifi.jpg

Gerekli Malzemeler


  • 200 gram kavrulan badem
  • 4 adet yumurtanın akı
  • 325 gram toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı taze limon suyu

Üzeri için;

  • 8 adet çiğ badem
Yapılışı


İlk olarak kavrulan bademleri mutfak robotundan geçirin. Eğer evinizde çiğ badem var ise ilk olarak kavurun. Ardından bademleri toz haline getirin. Bir tencere içine yumurtalar ve toz şekeri alın. Şeker ile yumurtaları güzelce karıştırın. Ardından badem tozunu tencere içine ekleyin. Yeniden malzemeleri homojen kıvam alana kadar karıştırın. Tencereyi ocak üzerine alın. Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Yaklaşık 10 dakika malzemeleri pişirin. Karışım koyulaşınca ocak üzerinden alın. Mikserin yüksek devrinde karışımı karıştırın.

Karışımı bir tepsi içine alıp soğumaya bırakın. Soğuyan karışımın üzerine limon suyunu ekleyip her yerine gelmesi için karıştırın. Karışım soğuyunca bir sıkma poşeti içine alın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak kurabiyeleri sıkın. Sonrasında üzerini eliniz ile düzeltin. Kurabiyelerin üzerine eliniz ile bastırın. Orta kısımlarına bir adet badem yerleştirin. Önceden ısınan 140 derece fırında yaklaşık yarım saat kurabiyeleri pişirin.

Kurabiyeler piştikten sonra ıslak bir bez ile yağlı kağıttan ayırın. Hafif nemlenen kurabiyelerin ikisini düz olan alt kısımları birbirine gelecek şekilde yapıştırın. Hafif nemli olduğu için kurabiyeler rahat bir şekilde birbirine yapışmaktadır. Tamamen soğuduktan sonra kurabiyeleri servis edebilirsiniz. Ayrıca daha sonra yemek için de ağzı kapalı kavanozlarda kurabiyeleri saklayabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt