Abant kebabı tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 14 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
6447ac414e3fe0289c479574.jpg

Yapımı için malzemeler​

  • 3 adet patlıcan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 adet mantar
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Abant kebabı tarifi Nasıl yapılır?​

Patlıcanları boydan ikiye kesin.
Kesik yerlerini zeytinyağıyla yağlayıp tuzlayın.
Fırını 220 dereceye ayarlayıp patlıcanları fırında yarım saat kadar pişirin. (Dilerseniz yağda da kızartabilirsiniz.)
Dana etini küçük kuşbaşı doğrayın.
Soğan, sarımsak, biber, mantar ve domatesleri de yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tavada kızdırıp etleri yağda kavurun.
Ardından soğan, biber ve sarımsağı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Mantarları da tavaya ekleyip kavurun.
Son olarak domatesleri ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
Tuzunu ve baharatlarını da eklediğiniz harcı ocaktan alın.
Pişirdiğiniz patlıcanların içlerini çatalla ezip hazırladığınız harçla doldurun.
Fırının sıcaklığını 200 dereceye düşürüp patlıcanları yeniden fırına verin.
20 dakika daha pişirdikten sonra üzerine kaşar rendesi serpin.
Yeniden fırına verip kaşarların kızarmasını bekleyin.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun…
 
Geri
Üst Alt