- Katılım
- 2 yıl 7 ay 6 gün
- Mesajlar
- 18,702
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Taptaze peynirin sırlarında en önemlisi: kesme şeker. Şeker peynirin taze ve diri kalmasını sağlar. Birçok protein ve sağlık açısından etkili madde içeren peynirin aylarca taze kalması şekere bağlı.
Peynirde bulunan probiyotik başka bir gıdada yok. Peynirin en büyük faydalarından biri de kasları güçlendirmesi. İşte detaylar...UZUN SÜRE TAZELİK SAĞLIYOR
Peyniri muhafaza ettiğiniz saklama kabının içine bir adet kesme şeker eklemek, peynirin daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Şeker, ortamdaki rutubeti çekerek peynirin bozulmasını engeller. Bu yöntem, peynirin nemli kalmasını önleyerek küflenmesini ve bozulmasını geciktirir.
SERTLEŞMESİNİ ENGELLİYOR
Peynirin sertleşmesini ve lezzet kaybetmesini de engeller. Kesme şekerin bu koruyucu etkisi, basit ama etkili bir çözüm olarak dikkat çeker.