- Katılım
- 2 yıl 8 ay 18 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
C vitamini yönünden zengin olan domates salça yapımında, kış için menemenlik sos ve yemeklerde kullanılıyor. Yaz mevsiminde satın aldığınız domatesler zamanla çürürken çöpe atmak yerine değerlendirebileceğiniz bazı kullanım alanları mevcıt.
3 / 12
SALÇA YAPARAK DEĞERLENDİREBİLİRSİNİZ
Uzun süre beklemiş ezik deforme olmuş domtaesleri ayıklayarak çürümeye yeni başlayan yerleri kesip salça yapımında kullanabilirsiniz.
4 / 12
MENEMENLİK SOS YAPABİLİRSİNİZ!
Bütün hanımlar tarafından yaz mevsimi gelir gelmez yapılan menemenlik sosu hazırlarken yumuşamış olan domatesleri hafif çürüyen domatesleri doğrayıp değerlendirebilirsiniz.
5 / 12
DOMATES YETİŞTİREBİLİRSİNİZ
Çürüyen domateslerin içinde yer alan bitkinin tohumlarını olduğundan bir saksının içine direk ekerek taptaze domatesler yetiştirebilirsiniz.
6 / 12
Elde edeceğiniz fideleri de bahçeniz varsa oraya ekerek domataes bahçesi elde edebilirsiniz. Bunu yapmak için;
- Domatesin çürük kısımlarını alın.
- İçinde yer alan tohumlarla birlikte toprağa gömün.
7 / 12
- Daha sonra sulayın. Her gün düzenli suladığınız takdirde birkaç hafta içinde çimlendiğini ve filizlendiğine şahit olucaksınız.
8 / 12
CİLT BAKIMINDA
Domatese alerjiniz yoksa aynı zamanda güzelleşmek içinde kullanabilirsiniz.
9 / 12
Cilt bakımında da işe yarayan çürümüş domatesleri maske olarak lkullanabilirsiniz.
10 / 12
ÇİÇEK GÜBRESİ
Son olarak çürüyen domatesi çiçek gübresi olarak değerlendirmeniz mümkün. Bunun için çürük domatesleri küçük küçük doğrayıp bir kabın içine koyun.
11 / 12
Daha sonra içine biraz pirinçleriniz yıkadığınız sudan koyun.
En son işlem olrak ise plastik bir örtü ile örtüp domateslerin mayalanması için kenarda bırakın.
12 / 12
Mayalanması için birkaç gün kenarda beklettiğiniz domatesler fermente olacak. Çiçek gübresi haline dönen domatesleri çieklerinize ekleyerek doğal yollardan çiçek gübresi elde etmiş olursunuz.
3 / 12
SALÇA YAPARAK DEĞERLENDİREBİLİRSİNİZ
Uzun süre beklemiş ezik deforme olmuş domtaesleri ayıklayarak çürümeye yeni başlayan yerleri kesip salça yapımında kullanabilirsiniz.
4 / 12
MENEMENLİK SOS YAPABİLİRSİNİZ!
Bütün hanımlar tarafından yaz mevsimi gelir gelmez yapılan menemenlik sosu hazırlarken yumuşamış olan domatesleri hafif çürüyen domatesleri doğrayıp değerlendirebilirsiniz.
5 / 12
DOMATES YETİŞTİREBİLİRSİNİZ
Çürüyen domateslerin içinde yer alan bitkinin tohumlarını olduğundan bir saksının içine direk ekerek taptaze domatesler yetiştirebilirsiniz.
6 / 12
Elde edeceğiniz fideleri de bahçeniz varsa oraya ekerek domataes bahçesi elde edebilirsiniz. Bunu yapmak için;
- Domatesin çürük kısımlarını alın.
- İçinde yer alan tohumlarla birlikte toprağa gömün.
7 / 12
- Daha sonra sulayın. Her gün düzenli suladığınız takdirde birkaç hafta içinde çimlendiğini ve filizlendiğine şahit olucaksınız.
8 / 12
CİLT BAKIMINDA
Domatese alerjiniz yoksa aynı zamanda güzelleşmek içinde kullanabilirsiniz.
9 / 12
Cilt bakımında da işe yarayan çürümüş domatesleri maske olarak lkullanabilirsiniz.
10 / 12
ÇİÇEK GÜBRESİ
Son olarak çürüyen domatesi çiçek gübresi olarak değerlendirmeniz mümkün. Bunun için çürük domatesleri küçük küçük doğrayıp bir kabın içine koyun.
11 / 12
Daha sonra içine biraz pirinçleriniz yıkadığınız sudan koyun.
En son işlem olrak ise plastik bir örtü ile örtüp domateslerin mayalanması için kenarda bırakın.
12 / 12
Mayalanması için birkaç gün kenarda beklettiğiniz domatesler fermente olacak. Çiçek gübresi haline dönen domatesleri çieklerinize ekleyerek doğal yollardan çiçek gübresi elde etmiş olursunuz.